Inlägg nr. 24 - Inte riktigt allt som har hänt

Såå... Nu fungerar det. I några timmar på en söndag fungerar internet så pass bra att jag kan lägga upp bilder. Det hade jag aldrig trott. Jag tar tillfället i akt och lägger upp många inlägg nu, så missa inte de som är längre ner.

Så vad har hänt här i Kina då? Faktum är att så mycket har hänt att jag inte minns hälften. Som tur är har jag i alla fall tagit bilder, och eftersom bilder inte glömmer så får jag lita till dem.

Jag har varit på festival och sett några stycken fantastiska kinesiska band:


Jag har varit på nöjesfält och åkt några roliga åkattaktioner:

Jag har haft ändlösa mängder lektioner:

Och så har jag ju faktiskt också varit på en miniresa till Datong:

Inlägg nr. 23 - Yundonghui


Ey, verkar som att den där bildbomben kom nu! Glöm inte att bläddra ner, så ser ni fler inlägg. Kram på er alla där hemma. En månad till nu!

Inlägg nr. 22 - Huanghua

För några veckor sedan hade vi några svenskar på besök - mina klasskompisars föräldrar/partners och vad kan man då hitta på, bättre än att klättra på muren. Vi valde denna gång en ny murdel - Huanghua. Huanghua ligger på andra sidan av Pekings berg. Vilket alltså betyder en lång resa. En timmes buss, 45 minuter minibuss. Sedan var vi framme. Huanghua är en avstängd del av muren, alltså inte öppen för besökare. Det bryr sig dock lokalbefolkningen inte om, och släppte gärna in oss för den ringa summan av 2 kronor (till skillnad från de 150 kronor jag betalade för att få se den andra murbiten). Anledningen till att Huanghua är avstängd är för att den inte är restauredad. Stora "chunks" var borta på sina ställen och vid botten där vi klev av hade de till och med raserat muren helt och hållet för att bygga en damm. Huanghua är väldigt brant och de trappor som finns är raserade. Den var fint, mycket finare än Mutianyu, som jag varit på innan. Jag hoppas jag kommer få möjlighet att besöka fler murdelar innan jag åker hem!
RSS 2.0