Inlägg nr. 3 - Sommarpalatset

Hej, hej folket! Nu är jag tillbaka i mitt hotellrum efter en lång dag i sommarpalatset i norra Beijing. Ikväll och imorgon förmiddag har vi bestämt oss för att ta det lite lugnt så nu sitter jag här och väljer mellan sömn och att skriva ett inlägg. Klockan är fortfarande inte speciellt mycket så jag ska nog vara vaken en stund till.

Dagen började med en promenad till tunnelbanan för att köpa tunnelbanekort. Det kostar fyra kronor att åka en gång här - två kronor när du går in genom spärrarna och två kronor när du går ut. Tunnelbanan var rätt tom nu under högtiderna, men jag fasar för hur fullt det kommer bli när alla kommit tillbaka till stan. Resan ut till sommarpalatset var problemfri sånär som att vi klev av vid en station som vi trodde skulle leda till dit, men som tyvärr var lite för långt borta. Vi klev på tunnelbanan igen och hade slösat fyra spänn. Stackars oss.

Efter sommarpalatset begav vi oss tillbaka till stan för att leta efter mat. Vi hade tidigare sett en koreansk restaurang som vi satte kurs mot och där åt jag god koreansk sushi (eftersom det var det enda vegetariska jag hittade först. När jag bläddrade igenom menyn innan vi skulle gå hittade jag några andra, så dem ska jag nog prova nästa gång). Efter det gick vi tillbaka till hotellet och här sitter jag nu.

Ikväll ska jag och Gunnar gå och äta (eller så går jag och äter i hotellrestaurangen om Gunnar inte hinner tillbaka innan min hunger tar överhanden) och sedan blir det bara vila.

Men mer om dagens huvudattraktion: sommarpalatset. Hitills har vi haft fruktansvärd tur med vädret: strålande sol, blå himmel och plusgrader i luften. Idag fick jag plocka fram solkrämen och imorgon ska vi till sidenmarknaden för att köpa solglasögon. Det varma vädret till trots hade hundratals människor begett sig ut på isen vid sommarpalatset och de åkte runt sittandes i någon slags släde som de styrde med stavar. Men nog talat, för jag har en hel bomb med bilder att visa och ska bara nämna först att, mamma, du undrade var alla kineser är någonstans? Jag hoppas att den här bildbomben kommer besvara på din fråga. (De flesta är ur stan eftersom den här veckan är en högtid och alla är lediga från jobbet. Besöker man däremot en turistattraktion finns de överallt!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0